Zeeuwse mossels

Zeeland staat tot ver over de grenzen van de provincie heen bekend om de mosselen. Daarom gaan we snel zelf aan de slag om een ‘pan mossels’ (want dat zeggen de Zeeuwen) te koken. Het mosselseizoen begint in juli, afhankelijk van het visgewicht van de mossel. Nu zijn de mosselen overal te verkrijgbaar gelukkig. Koop een kilo mosselen per persoon. Was eerst je handen en fruit een ui aan in wat olijfolie. Doe er een Zeeuwse winterwortel in stukjes gesneden bij, wat Zeeuwse venkel in stukjes, wat selderij en eventueel wat peterselie. Check de mosselen in een vergiet. Als er een kapot is, mag je die er uit halen. Kook de mosselen dan in een klein beetje water en zet het vuur meteen laag. Schud de mosselen om en laat ze weer koken. Maak ondertussen een sausje van mayonaise met wat mosterd of van mayonaise met wat yoghurt en knoflook. Salade is altijd lekker bij de mosselen. Snij een stokbrood in stukjes en verdeel de mosselen over de borden. Dat is lekker en gezond smullen!

Klik op de video om te zien hoe dat eruit ziet