Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Hoe lekker en makkelijk het is om je eigen kaasfondue te maken lees je hier.
Natuurlijk ga je eerst bij een kaasboer in de buurt even kijken hoe ze kaasmaken. Klik hier om dat te zien.
Neem dan meteen kaas mee en haal een stokbrood bij de lokale bakker en wat groentes om te dopen bij de groenteboer voor een Zeeuws kaasfondue avondje!
Hoe maak je een lekkere fondue? Wat zijn de ingrediënten?
- 300 gr. jong belegen kaas (geraspt of rasp het zelf)
- 250 gr oude kaas in blokjes
En dan? Wat doe je dan?
STAP 1
Was eerst je handen (!) en wrijf dan een fonduepan in met een teen knoflook en giet er 400 ml bouillon in.
STAP 2
Laat dit goed koken en voeg de kaas er in gedeeltes aan toe.
STAP 3
Blijf roeren en zet het vuur zachter.
STAP 4
Doe een theelepel maizena in een kopje, doe daar wat fondue bij en giet het samen terug. Blijf goed roeren.
STAP 5
Je kunt er nu eventueel 3 grote, ontvelde tomaten aan toevoegen. Een tomaat ontvel je door er aan de bovenkant een kruis in te snijden en de tomaat dan even in kokend water te houden. Dat is ook erg lekker voor in de fondue!
STAP 6
Zet de pan vervolgens op een onderzetter. Het liefste een met een klein waxinelichtje er onder zodat de fondue vloeibaar blijft.
STAP 7
Snij het stokbrood in kleine stukjes. En zorg voor diverse groenten om in de fondue te dopen.
STAP 8
Maak bijvoorbeeld worteltjes schoon met een dunschiller of was bloemkool/broccoli-roosjes of wat dacht je van radijsjes.
STAP 9
Leg alles wat je in de fondue wil dopen op een mooie schaal en smullen maar!
Eet smakelijk.

