Hoe lekker en makkelijk het is om je eigen kaasfondue te maken lees je hier. Natuurlijk ga je eerst bij een kaasboer in de buurt even kijken hoe ze kaasmaken. Neem dan meteen kaas mee en haal een stokbrood bij de bakker en wat groenten om te dopen bij de groenteboer voor een Zeeuws kaasfondue avondje!

Neem

300 gr. jong belegen kaas (geraspt of rasp het zelf)

250 gr oude kaas in blokjes

Was eerst je handen en wrijf dan een fonduepan in met een teen knoflook en giet er 400 ml wijn in. Laat dit koken (zo verdampt ook alle alcohol!) en voeg de kaas er in gedeeltes aan toe. Blijf roeren en zet het vuur zacht. Doe een theelepel maizena in een kopje, doe daar wat fondue bij en giet het samen terug. Blijf goed roeren. Je kunt er nu eventueel 3 grote, ontvelde tomaten aan toevoegen. Een tomaat ontvel je door em door er aan de bovenkant een kruis in te snijden en de tomaat dan even in kokend water te houden. Dat is ook erg lekker voor in de fondue.

Zet de pan op een onderzetter. Het liefste een met een klein waxinelichtje er onder zodat de fondue vloeibaar blijft.

Snij het stokbrood in kleine stukjes. En zorg voor diverse groenten om in de fondue te dopen. Maak bijvoorbeeld worteltjes schoon met een dunschiller of was bloemkool/broccoli-roosjes of wat dacht je van radijsjes. Leg alles wat je in de fondue wil dopen op een mooie schaal en smullen maar!