Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Gevuld appeltje met warme vanillesaus
Ingrediënten voor 4 appeltjes:
4 appels (Elstar/Jonagold)
Handjevol pecannoten
Handjevol rozijnen
2 tl kaneel
25 gr roomboter
25 gr bloem
25 gr oerzoet (ongeraffineerde rietsuiker)
25 gr havermout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij een kapje van de appel af.
- Hol de appel uit met een meloenboortje. Zorg dat je de randen en de bodem heel laat. Verwijder het klokhuis.
- Voeg de kaneel, de rozijnen en de gehakte pecannoten bij de appel-bolletjes. Voeg eventueel nog een schepje suiker toe en meng het door elkaar. Proef of je het lekker vindt.
- Vul de je appel met het mengsel.
- Doe de bloem, suiker, havermout en boter in een kom. Maak er met je vingers een kruimeldeegje van. Dit doe je door de boter in kleine stukjes te wrijven.
- Bedek de appels met de crumble en bak ze in ongeveer 25 minuten af.
- Doe het kapje van de appel er de laatste 10 minuten bij
Ingredienten voor 250 ml vanille-saus:
250 ml slagroom
2 eieren
oerzoet
merg van een 1/2 vanille peul
INSTRUCTIES
- Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook.
- Neem een kom die op het pannetje past en doe hier de eieren, slagroom, oerzoet en het vanillemerg en klop het geheel samen. Zet de kom op je pan met kokend water en klop tot de saus in begint te dikken. Zorg dat de saus niet aan de kook komt! De eieren gaan dan stollen.
Weten of het goed is?
Haal een pollepel door de saus en trek een streep aan de achterkant met je vinger. Blijft de streep staan en loopt het niet meteen door dan is je saus dik genoeg.
Doe het appeltje met het kapje op een mooi bordje en geef de vanillesaus apart in een bakje erbij, eet smakelijk!