Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Sushi in een Boot
Recept Kinderkooktuin

Recept voor 4 personen
Dit heb je nodig
- 400 gram Sushi plakrijst
- 4 el gedroogde zeewiersnippers uit de Oosterschelde
- 4 stukken gedroogd zeewier of 4x 1⁄2 norivel voor het zeil – 11⁄2 paprika
- 4 wortels (niet te grote wortels)
- 1 komkommer
- 3 eieren en scheutje melk
- 80 gram Hollandse garnalen
- rijstazijn
- sojasaus
- evt. beetje wasabi
Hulpmiddelen
- eetstokjes en houten bootje
- 4 snijplanken en 4 snijmesjes
- pan en koekenpan en (houten) lepels
- kom en garde
Zo maak je het
- Doe 400 gram sushirijst in 560 ml koud water. Breng aan de kook en laat
gedurende 10 minuten onder een deksel doorkoken. Neem pan van het vuur en
laat 15 minuten staan met deksel op de pan. Roer vervolgens een scheutje
rijstazijn door de rijst. - Bak de garnaaltjes kort, in een koekenpan met wat olie.
- Snij de komkommer, wortel en paprika in dunne smalle reepjes, blokjes of rondjes.
- Maak een omelet (klop eieren los met scheutje melk) en breng op smaak met gedroogde zeewiersnippers. Snij de omelet in smalle reepjes, vierkantjes of rondjes.
- Schep de rijst in een kom of houten bootje en meng met wat gedroogd zeewier uit de Oosterschelde.
- Decoreer daarbovenop de komkommer, wortel, paprika en de omeletreepjes, of meng alles door de rijst.
- Knip uit het stuk zeewier een zeil en prik voorzichtig een eetstokje door kleine ronde gaatjes in het stuk zeewier. Zet het zeil in de rijst. Het andere eetstokje kan je gebruiken voor de giek.
Lekker met een beetje sojasaus en wasabi. Let op! de wasabi is heel erg scherp.
Eet de sushi vervolgens met de oosterse eetstokjes.

Serveer instructies
- Je krijgt op een mooie houten snijplank of mooi groot bord 2 houten bootjes geserveerd + eetstokjes. Een houten bootje gevuld met Sushirijst en een houten bootje met daarin een stuk komkommer, wortel en paprika. Verder een stuk zeewier (voor het zeil), omelet, soyasaus en in een klein bootje wat Hollandse garnalen. Verder krijg je een snijmesje. Nu kun je aan de slag en je fantasie de vrij loop laten gaan.
- Zie je het al voor je, een super zeilschip met een mast en een giek en een boot vol lekkers!!!
- En natuurlijk mag je tijdens al het werk van alle ingrediënten lekker snoepen tussendoor. Maar niet alles al opeten hoor, want je wil natuurlijk wel een mooi gevulde boot maken met een prachtig zeil….
- En als je vader en moeder ondertussen ook het hoofdgerecht hebben gekregen dan kunnen jullie lekker met z’n allen heerlijk van al het lekkers gaan smullen.
Allergenen Sushi in een Boot
- Garnalen
- Ei
- Melk
Eet smakelijk