Courgette spaghetti

Courgette spaghetti met een Zeeuws Vlaamse twist:

Ingredienten

  • Courgette
  • Paprika (drie kleuren)
  • Zoete puntpaprika
  • Aubergine
  • Rode uitjes
  • Zeekraal
  • Lamsoor
  • Knoflook
  • Peper uit de molen
  • Kerriepoeder
  • Paprikapoeder
  • Verse rozemarijn
  • Tomatenpuree

 Hoe ga je aan de slag

  • Verwerk de courgette tot lange ‘spaghetti slierten
    Even blancheren in groentebouillon, daarna koud spoelen zodat de courgette mooi groen blijft, vervolgens uit laten lekken.
  • De aubergine op plakken snijden, inwrijven met peper en knoflook, vervolgens grillen en daarna op blokjes snijden.
  • Snij alle ingrediënten op stukjes en fruit deze aan in een beetje olijfolie en roomboter
  • Voeg hierbij de tomatenpuree, Kerrie en paprikapoeder, even flink doorverhitten
  • Aanlengen met groentebouillon
  • Indien gewenst licht blenden maar dat er nog duidelijk structuur in de saus is
  • Op smaak brengen met bv een beetje groentenbouillonpoeder, peper ,Italiaanse kruiden en nog een kwartiertje zachtjes laten pruttelen
  • Op ’t laatst de fijngesneden bieslook en blokjes aubergine toevoegen
  • Courgettesliertjes mooi draperen op een bord of ruime kom
  • Naperen met de saus
  • Eventueel garneren met lamsoor/zeekraal en indien gewenst wat geraspte gruyère.

Smakelijk!