Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Courgette spaghetti

Courgette spaghetti met een Zeeuws Vlaamse twist:
Ingredienten
- Courgette
- Paprika (drie kleuren)
- Zoete puntpaprika
- Aubergine
- Rode uitjes
- Zeekraal
- Lamsoor
- Knoflook
- Peper uit de molen
- Kerriepoeder
- Paprikapoeder
- Verse rozemarijn
- Tomatenpuree
Hoe ga je aan de slag
- Verwerk de courgette tot lange ‘spaghetti slierten (je kunt ze tegenwoordig ook zo kopen)
- Even blancheren in groentebouillon, daarna koud spoelen zodat de courgette mooi groen blijft, vervolgens uit laten lekken.
- De aubergine op plakken snijden, inwrijven met peper en knoflook, vervolgens grillen en daarna op blokjes snijden.
- Snij alle ingrediënten op stukjes en fruit deze aan in een beetje olijfolie en roomboter
- Voeg hierbij de tomatenpuree, Kerrie en paprikapoeder, even flink verhitten (vraag je ouders hierbij om hulp)
- Aanlengen met groentebouillon
- Indien gewenst licht blenden maar dat er nog duidelijk structuur in de saus is
- Op smaak brengen met bv een beetje groentenbouillon poeder, peper, Italiaanse kruiden en nog een kwartiertje zachtjes laten pruttelen
- Op ’t laatst de fijngesneden bieslook en blokjes aubergine toevoegen
- Courgette sliertjes mooi draperen op een bord of ruime kom
- Dan de saus eroverheen….
- Eventueel garneren met lamsoor/zeekraal en indien gewenst wat geraspte kaas.
Eet heeeel erg smakelijk!
