Hoe maak je het?
– snij de rabarber in stukken en samen met water in pan op ’t vuur plaatsen.
– citroensap erbij
– kaneel (ik doe 2-3 eetlepels, maar wat jij lekker vindt)
Alles ca. 10 minuten laten koken tot rabarber uiteen valt. Pan van ’t vuur nemen.
– aardbeien toevoegen
– alles pureren met staafmixer
– zoeten naar eigen smaak met honing, rietsuiker of kokospalmsuiker.
Laten afkoelen en smullen maar. Alhoewel nog een beetje warm ook lekker is!
Samen met (kokos)yoghurt en aftoppen met geraspte (pure) chocolade en/of een handje granola of gehakte ongezouten noten, heb je een wereld ontbijtje, tussendoortje of dessert.
Ik kies voor een natuurlijke suiker omdat het lichaam dat beter opneemt dan bijv. kristalsuiker. Daarbij piekt je bloedsuikerspiegel beduidend minder waardoor je minder snel weer “trek” krijgt.
Boordevol vitaminen en mineralen.
En, eet je dit als ontbijt dan heb je in de ochtend al een portie groente (rabarber) binnen.
Eet smakelijk!