Taart met eetbare bloemen en kruiden

Eetbare bloemen?
Kruiden op een taart?
WHUT?
Ja hoor, en het is nog lekker ook! Geloof ons! 

Een taart met bloemen (ja, je kunt hem eten)

Wat heb je nodig voor deze taart

200 gr gebuild tarwemeel of bloem

100 gr plantaardige boter

1 el lijnzaad

snuf zout

optioneel 15 gr suiker

3-4 el koud water

bosje verschillende kruiden

de mooiste eetbare bloemen

 

Een taart met bloemen (ja, je kunt hem eten) 1

Eetbare bloemen

Hoe maak je het dan?

Het lijnzaad moet je eerst breken.

Hoe doe je dat?
Doe het in de keukenmachine en laat hem zolang draaien tot de meeste zaadjes gebroken zijn.
Dit duurt niet heel lang, het moet niet plakkerig worden. Schep het over in een schaaltje en doe er 1 el koud water bij. Laat even weken. Als je suiker gebruikt, doe je dit bij het lijnzaad.

Doe het meel of de bloem in een grote kom samen met een snufje zout. Roer met een vork zodat het zout goed verdeeld wordt. Snijd de boter in stukjes en doe het erbij. Kneed tot een deeg met een zanderige structuur. Doe dit zo snel mogelijk. Klop het lijnzaad met het weekwater even los en voeg het toe aan de bloem. Je mag ook gelijk twee eetlepels koud water toevoegen. Kneed het deeg met je hand tot een glad deeg. Ook weer zo snel mogelijk. Het is de bedoeling dat de boter niet te warm wordt door je handen. Het deeg is goed als het niet meer aan je handen plakt.

Plakt het heel veel: bloem erbij. Is het deeg te droog: water erbij.
Laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160’C. Haal het deeg uit de koelkast en rol met de deegroller tot een plak van 0,5 cm. Niet dikker! Gebruik bloem op de deegroller zodat het er niet allemaal aan vast blijft plakken.

Leg de plak in een vorm van 20 cm, dat zou precies moeten passen. Beleg je taart met de kruiden die jij lekker vindt (salie vond ik erg lekker erbij) en de bloemen die mooi zijn, maar die je natuurlijk wel kunt eten. Ik gebruikte o.a. madeliefjes, viooltjes en kleine zonnebloem.

30 minuten in de oven, laat de taart iets afkoelen.

In onderstaande video laat plantbased chef Suzan het aan je zien. Eet smakelijk.