Het lekkerste Paasontbijt maak je zo!

Wij vroegen onze YY-kinderen via de mail: “Hoe ziet jouw favoriete Paasontbijt er uit?”
Wat een heerlijke e-mails ontvingen wij als reactie op onze vraag, waarbij we de hoogtepunten graag met je delen! 

Hét lekkerste Paasontbijt maak je zo!

Verse Jus d'Orange

“Als je ontbijt tijdens Pasen dan moet daar altijd verse jus d’orange bij..” Amber (11 jaar)

Dit antwoord kregen wij van zeker 90% van de kinderen die we hebben “ondervraagd” Heel simpel. Geen Smoothie of ander sapje, maar gewoon een glas vers geperste jus d’orange. Het liefst zelf persen natuurlijk 😉

Hét lekkerste Paasontbijt maak je zo! 3

Vers brood

“Oooh mama bakt met Pasen altijd broodjes af in de oven..” schreef Jamy (8 jaar) 

Ruik je het al?
De geur van versgebakken brood op een vroege zondagochtend, heerlijk.

Bakken jullie ook altijd zelf brood? Ook lekker om brood dat je al gehaald hebt nog even kort op te warmen in de oven. 

Hét lekkerste Paasontbijt maak je zo! 5

Tik eens een eitje

“Een hardgekookt eitje (liefst niet geverfd, want dat smaakt vies) op een broodje…” 
Miranda (12 jaar)

Ja, dat snappen we helemaal. Gekookte eitjes horen er ook helemaal bij met Pasen. 

Hét lekkerste Paasontbijt maak je zo! 4

Iets bakken?

“Mama bakt altijd wat lekkers met Pasen en doet dat elk jaar”
Jamie (10 jaar) 

Jaaaaa, dat klinkt heerlijk. Wij kregen dit recept van Jamie dat we graag met je willen delen (kan ook als het geen Pasen is natuurlijk).

Ingrediënten voor de zoete Paas-taartjes:

Deeg
Waar je mini rondjes uit kunt snijden.
Tip: gebruik de hals van een pot om allemaal dezelfde cirkels te krijgen), je kunt ook plakjes bladerdeeg gebruiken en daar rondjes uit snijden. 

Jam (liefst zelfgemaakt) of warm fruit (ook lekker met appeltjes in kokosolie bakken met kaneel)

Koekjes naar keuze die je verkruimeld of een handjevol schuddebuikjes (niet zo gezond, maar soms mag dat best). 

Hoe maak je het?

Smeer jouw favoriete fruitjam op de rondjes deeg. 

Daarover strooi je de koekjes en de nootjes (of ander lekkers) en de randen vouw je een klein beetje omhoog. 

Vervolgens snijd je van de overgebleven deeg reepjes en leg je die bovenop het gevulde rondje. 

Besmeer de rondjes met eigeel of een beetje kokosolie (ook lekker). 

Leg vervolgens bakpapier in de oven en leg hier de rondjes op.

Dan bak je de taartjes vervolgens af in de oven op 200 graden totdat het goudbruin is.  

Dat klinkt lekker? 
Dank je wel Jamie voor het heerlijke recept dat je ons stuurde.

Hét lekkerste Paasontbijt maak je zo! 2

Fijne Paasdagen!

Het enige dat we dan nog willen zeggen tegen jullie is: Fijne Paasdagen lieve allemaal. Geniet van het mooie weer, van elkaar en van het lekkere eten.