“Mama bakt altijd wat lekkers met Pasen en doet dat elk jaar”
Jamie (10 jaar)
Jaaaaa, dat klinkt heerlijk. Wij kregen dit recept van Jamie dat we graag met je willen delen (kan ook als het geen Pasen is natuurlijk).
Ingrediënten voor de zoete Paas-taartjes:
Deeg
Waar je mini rondjes uit kunt snijden.
Tip: gebruik de hals van een pot om allemaal dezelfde cirkels te krijgen), je kunt ook plakjes bladerdeeg gebruiken en daar rondjes uit snijden.
Jam (liefst zelfgemaakt) of warm fruit (ook lekker met appeltjes in kokosolie bakken met kaneel)
Koekjes naar keuze die je verkruimeld of een handjevol schuddebuikjes (niet zo gezond, maar soms mag dat best).
Hoe maak je het?
Smeer jouw favoriete fruitjam op de rondjes deeg.
Daarover strooi je de koekjes en de nootjes (of ander lekkers) en de randen vouw je een klein beetje omhoog.
Vervolgens snijd je van de overgebleven deeg reepjes en leg je die bovenop het gevulde rondje.
Besmeer de rondjes met eigeel of een beetje kokosolie (ook lekker).
Leg vervolgens bakpapier in de oven en leg hier de rondjes op.
Dan bak je de taartjes vervolgens af in de oven op 200 graden totdat het goudbruin is.
Dat klinkt lekker?
Dank je wel Jamie voor het heerlijke recept dat je ons stuurde.