Zelf bananenbrood maken

Vandaag delen we een overheerlijk recept van het Koffiepand in Middelburg met jullie! Esther van het Koffiepand deelt met ons in deze VLOG hoe jij het allerlekkerste bananenbrood maakt. Kijk (en eet) je mee?

“Wij (het Koffiepand) hebben ervoor gekozen een bananenbrood te maken, omdat we door het sluiten veel bananen over hebben die we liever niet weggooien (no waste!).

Voor bananenbrood geldt: hoe rijper de banaan, hoe smeuïger je bananenbrood en dus hoe lekkerder. Bananenbrood is makkelijk te bewaren in de vriezer, dus kunnen we het op een later moment serveren.

Als je – net als wij – veel bananen hebt liggen, kun je ook direct je recept dubbel maken.

Bananenbrood kun je op veel verschillende manieren maken. Voor nu hebben we een basisrecept gekozen, omdat je dan waarschijnlijk niet speciaal naar de supermarkt hoeft. Je kunt makkelijk aanpassingen doen om je bananenbrood suikervrij, glutenvrij of vegan te maken. Deze tips staan erbij.”

De ingrediënten

Basisrecept
3 overrijpe (!) bananen
3 biologische eieren
150 gram rietsuiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
snufje kaneel
snufje zout
(evt 30 gram Zeeuwse roomboter)

Eventueel kun je ook rozijnen, frambozen, lijnzaad, appel, blauwe bessen, vijgen, pecannoten of walnoten toevoegen.

Gezondere versie:
Haal de suiker & roomboter weg, en voeg eventueel een paar dadels in kleine stukjes toe.
Ook kun je 50 gram havermout toevoegen in plaats van 50 gram zelfrijzend bakmeel.

Vegan aanpassingen:
Dan zonder roomboter met 100 ml amandelmelk in plaats van eieren. 

Glutenvrije aanpassingen:
200 gram amandelmeel in plaats van zelfrijzend bakmeel + 1 tl bakpoeder + 1 tl baking soda + 1 tl citroensap.

Eet smakelijk!

Hoe maak je dit bananenbrood?