Een verse salade direct uit de natuur

Vandaag gingen we op pad met chefkok Cas Zwemer, van restaurant Zeeuwse Streken

Hij laat ons zien, met respect voor de natuur, dat gezond en lekker eten niet moeilijk is. Het groeit gewoonweg in de natuur. Vandaag nam hij, samen met zijn vrouw en zoontje, ons mee op pad en laat hij ons zien hoe hij een overheerlijke salade maakt van echt verse ingrediënten. 

Salade uit de Zeeuwse natuur met chefkok Cas Zwemer 2
Cas Zwemer

Eerst het recept

Ingrediënten:

Zeevenkel (knippen, niet plukken)
Oesters (zelf rapen)
Mosselen (zelf rapen)
Winter postelein (in de duinen knippen)
1 limoen

Dressing:

1 citroen
Olijfolie van goede kwaliteit

Hoe maak je het?

De winterpostelein goed wassen en mengen met de zeevenkel.

De oesters openen
De mosselen koken volgens eigen smaak en recept

Op een grote schaal schep je de zeevenkel met winterpostelein en daarover druppel je olijfolie met de citroen.

Je legt de oesters en de mosselen ertussen en serveert het gerecht met schijfjes frisse limoen.

Super simpel, geheel uit de Zeeuwse natuur én ook nog eens erg lekker.

Let op!

Zeevenkel mag je nooit plukken, alleen knippen!
De oesters kun je rapen op de volgende plekken in Zeeland:

https://www.np-oosterschelde.nl/doen/oesters-rapen/waar.htm

Heb altijd respect voor de natuur!

Katoen Goes
Het kookteam van Zeeuwse Streken in Middelburg

Zeeuwse Streken Middelburg

Wist jij dat je ook eten kunt bestellen en laten bezorgen bij Zeeuwse Streken in Middelburg? Steun de horeca en bestel eens een overheerlijke maaltijd bij de Zeeuwse Streken. 

Hoe bestel je?
Klik hier en lees er meer over of bekijk hier hun (bezorg)menu.

Salade uit de Zeeuwse natuur met chefkok Cas Zwemer 4