Lekkere recepten voor pannenkoeken

Pannenkoeken, wie houdt er niet van? Daarbij, ze zijn FUN om te maken, gemakkelijk en lekker. Je kunt het overigens zo gezond maken als dat jij zelf wilt. Houd jij van een zoete of een hartige pannenkoek?

Wij geven je lekkere beleg-tips voor op jouw pannenkoek voor jouw lunch van morgen. Heb jij nog tips voor ons? 

Mail ze dan (het liefst met foto) naar info@yammyammy-lekkerzeeuws.nl Dan kun jij zelfs een lunch winnen met al jouw vriendjes! 

De basis ingrediënten voor de lekkerste pannenkoeken
Ingrediënten: 

  • 250 gram bloem (onze bloem van korenmolen Brasser uit Biggekerke) 
  • 2 grote (scharrel)eieren (bij de boer)
  • 500 ml (plantaardige) melk
  • snufje (Zeeuws) zout
  • Boter/(kokos)olie om de pannenkoeken in te bakken
3 x COOLE pannenkoeken tips! 1

Zoetigheid

Oooh, die zoete pannenkoeken zijn zo lekker, maar natuurlijk niet heel goed voor je tanden (zoals suiker of stroop) máár zoet kan ook gezond. Hoe? 

  • APPELTAART
    Door stukjes appel in het beslag te doen met lekker veel kaneel. Smaakt als een appeltaartje en wie lust dat nu niet?
  • BANANA
    Wat dacht je van schijfjes banaan op je pannenkoek te leggen, lekker zoet en gezond.
  • BEIEN
    Het is nu niet het seizoen, maar een pannenkoek met aardbeien gaat er altijd wel in, toch?
  • FRUIT SENSATIE
    Een heerlijke mix van diverse stukjes fruit met een klein scheutje Searoop (Zeeuwse siroop zonder toevoegingen) en dat op je pannenkoek.. Heerlijk!
  • PPPPEEEER
    Stukjes peer in het beslag: dat is ook lekker!
  • BIETERDEBIET
    Leuke tip: schenk eens een scheutje bietensap door het beslag. Zo krijg je FUN pannenkoeken met een lekker kleurtje. 
  • SJOCOLOCO
    Schep eens een paar eetlepels (rauwe) cacaopoeder door het beslag, lekker met stiekeme stukjes (pure) chocolade van JB Diesch door het beslag. Dat is pas echt smullen.
3 x COOLE pannenkoeken tips! 3

Hartig

Houd jij meer van hartige pannenkoeken? Ook dan hebben wij diverse lekkere (beleg)tips voor je! 

  • CHEEZZZZ
    Wanneer je het beslag in de pan schept leg er dan gelijk een aantal plakjes kaas op. Erg lekker! Onze kaas kwam van kaasboerderij Schellach, waar haal jij altijd jouw kaas?
  • WORTELTJES
    Rasp eens enkele worteltjes en doe de geraspte worteltjes door het beslag. Dat is pas lekker (en gezond).
  • POPEYE
    Wellicht had je er niet zo snel aan gedacht, maar roerbak eens wat spinazie in de pan met stukjes spek (of hamreepjes), en leg dit eens op je pannenkoek. Niet zetten “dat lust ik niet” totdat je het hebt geprobeerd. 
  • HALLOWEEN
    Schep eens gepureerde pompoen moes door het beslag en proef dan jouw pannenkoek eens. Lekker!
  • TIKTOK
    Leg eens stukjes kip en avocado op je pannenkoek. Geloof ons, dat vind je echt lekker. 
  • PIZZAAAA
    Schep wat beslag in de pan, strooi wat kaas (naar keuze) over je beslag met een mix van gesnipperde uitjes en kleine stukjes tomaat. Als je het echt af wilt maken? Strooi er dan wat (Italiaanse) kruiden overheen. Zalig! 
3 x COOLE pannenkoeken tips! 4

Natuurlijk maken wij graag gebruik van seizoensproducten waar het kan en kopen wij altijd lokaal: zoals SEAROOP als zoetje of kaas van kaasboerderij Schellach. 

Wat is eigenlijk jouw favoriete pannenkoek? Maak morgen eens een overheerlijke pannenkoek voor jezelf (en je ouder) en stuur ons jouw foto toe. Je kunt namelijk een PRIJS winnen met jouw foto.

Welke prijs? Dat lees je in onze vorige blog! Doe je ook mee?